q Afscheidsmusical groep 8 als film - Hollywood in de Klas
hollywood in de klas eindfilm groep 8 zelfstandig eindfilmpakket banner

Zelfstandig eindfilmpakket
Afscheid groep 8 - film

Alternatief groep 8 afscheidsmusical

Maak zélf een eindfilm met ons Zelfstandig Eindfilmpakket : €145,-

Wij zorgen voor het script, online lesmateriaal en alle muziek, geluiden en animaties voor de montage. Het filmen doe je samen met de leerlingen. De montage kun je zelf doen, maar je kan ook tijd besparen door de montage uit te besteden aan bijvoorbeeld een ouder of iemand uit het netwerk van de school.

Samen een eindfilm maken als alternatief voor de eindmusical van 2024

Met een Zelfstandig Eindfilmpakket (ZEP) van Hollywood in de Klas kan elke school een leuke en goede eindfilm maken. Met onze ruime ervaring op het gebied van eindfilms en filmeducatie hebben we eindfilmpakketten ontwikkeld waarmee leerlingen samen met hun leerkracht zelf een eindfilm kunnen maken. Een pakket bestaat uit een uitgebreid hardcopy filmscript en geeft toegang tot een online omgeving met kant-en-klaar lesmateriaal, animaties, geluiden en muziek. 

Tijd besparen en de montage uitbesteden aan bijvoorbeeld een editor van Hollywood in de Klas? Scroll naar beneden bij ‘montage’ voor de mogelijkheden of leer alles over filmen en monteren tijdens onze ‘masterclass eindfilm maken.’

Nog leuker dan een groep 8 musical? Een echte groep 8 eindfilm maken! Bekijk ook de video hiernaast!

Een Zelfstandig Eindfilmpakket kost €145,- en bestaat uit:

Fullcolourboekjes

Een uitgebreid hardcopy filmscript van 3 fullcolourboekjes, waarin elk shot is uitgewerkt met foto’s en tekst.

Handboek

Een tekstversie van het script en het handboek 'eindfilm maken'.

Online omgeving

Een online omgeving met animaties, rechtenvrije muziek en printbare sheets voor het filmen.

Zelfstandig eindfilm pakket groep 8 Hollywood in de klas

Videolessen

Diverse videolessen over de voorbereidingen, filmtips, rolverdeling, acteren en montage.

Licentie

Een licentie voor het eenmalig gebruik van het script en de bijbehorende online omgeving.

Poster

Een persoonlijke filmposter met toepasselijke entreekaartjes voor de filmpremière.

Bekijk hier de inkijkexemplaren van onze Zelfstandig Eindfilmpakketten:

Zélf een eindfilm groep 8 maken doe je zo:

De masterclass is een interactieve workshop van 1 dagdeel voor leerkrachten, gegeven door ‘Hollywood in de Klas’, met als doel kennis en vaardigheden over ‘eindfilm maken’  bij te brengen. Na de masterclass ga je met heel veel inspiratie terug naar school. Het maken van een eindfilm wordt zo nóg leuker en eenvoudiger. 

Voor het opnemen van de shots en scènes heb je een camera of tablet nodig, bij voorkeur met een externe microfoon. De gemiddelde tijdsduur voor het opnemen van de shots is 4 dagen (1 dagdeel per scène). Voorafgaand aan de opnames kun je een dag(deel) reserveren voor het doornemen van het script met de klas en de rolverdeling. Je zit met een Zelfstandig Eindfilmpakket niet vast aan één opnamedag, dus je kunt de opnames verspreiden over een langere periode. Staat een scène erop? Afvinken maar en door naar de volgende scène!

De school is zelf verantwoordelijk voor de montage. Voor het monteren van de opnames heb je een computer nodig waarop een montageprogramma is geïnstalleerd. De gemiddelde tijdsduur voor het monteren van de beelden is 4 werkdagen (30 uur). Om veel tijd te besparen kun je de montage uitbesteden. In deze video (link) zie je de mogelijkheden.

De meeste scholen vragen een contact van de school om de montage te verzorgen. Dit kan een handige ouder of een oud-leerling zijn, maar er kan ook iemand uit het netwerk van de school worden ingeschakeld. Bij het pakket wordt geen montagesoftware geleverd.

  • De kosten zijn laag. (€145,-)
  • De pakketten zijn het hele schooljaar te bestellen, altijd voorradig en snel leverbaar.
  • Er is weinig tot geen ervaring nodig bij het maken van de eindfilm.
  • Geen tijdsdruk: de opnames zijn flexibel in te delen over een langere periode (dus óók heel geschikt voor speciaal basisonderwijs).
  • Het maken van een eindfilm wordt ervaren als een echt groepsproces.
  • Als je de montage gaat uitbesteden, dan bespaar je daarmee veel tijd.

Speciaal voor de afscheidsavond van groep 8 hebben we me supertoffe afscheidscadeau’s, oftewel merchandise ontwikkeld. Dat maakt het het groep 8 afscheid helemaal compleet. Check hier o.a. onze etuis, t-shirts en USB-sticks.

Masterclass voor leerkrachten

Leer hoe je op een snelle en onvergetelijke manier een eindfilm maakt, update jouw kennis over filmen én monteren, en ontdek samen met andere leerkrachten hoe je leerlingen op hun allerbest kan laten acteren in jullie film. Dit is de ‘masterclass eindfilm groep 8’. Exclusief voor scholen die kiezen voor het Zelfstandig Eindfilmpakket.

Deze masterclass is voor dit schooljaar (2023-2024) volgeboekt. In schooljaar 2024-2025 beiden we een nieuwe masterclass aan.
De datum maken we hier t.z.t. bekend.

Voorbereiding

Onze pakketten zijn zo samengesteld dat uren oefenen van teksten niet nodig is. Je kunt per scène de film opnemen.

Opnames

I.p.v. heel lang oefenen bij de musical, kun je de film per scène, over een ruimere periode opnemen.

Montage

De montage kun je zelf doen, maar met uitbesteden daarvan, bespaar je veel tijd.

Relaxt afscheid

Geen stress tijdens de afscheidsavond. Voor iets extra’s, zoals een lied zingen of leerlingen in het zonnetje zetten is alle tijd.

Mooi souvenir

De eindfilm is een mooi souvenir waar de kinderen nog lang trots op zijn.

Afscheidscadeau's groep 8 / merchandise

Jouw eigen vette groep 8 merchandise voor de afscheidsavond van de eindmusical en eindfilm groep 8. USB-sticks, wenskaarten en meer… Een herinnering aan groep 8! Stoer én niet duur.

Scroll naar boven