eindfilm maken met groep 8 top header

Masterclass eindfilm groep 8

Hulp bij het maken van jullie film!

Ontdek samen met collega-leerkrachten hoe je een onvergetelijke eindfilm maakt!

Leer hoe je op een snelle en toffe manier een eindfilm maakt, update jouw kennis over filmen én monteren, en ontdek samen met andere leerkrachten hoe je leerlingen op hun allerbest kan laten acteren in jullie film. Dit is de ‘masterclass eindfilm groep 8’, op zaterdag 13 april 2024.

Programma

Filmen, monteren en acteren. Hoe doe je dat voor een eindfilm? We leren het je deze dag. Wat je precies kan verwachten lees je hieronder.

Voor wie?

Voor elke leerkracht groep 8 (met of zonder filmervaring) die met groep 8 een eindfilm gaat maken.

Wanneer?

Zaterdag 13 april 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Eye filmmuseum, Amsterdam (vlakbij station Amsterdam CS)

Kosten

€17,50 per persoon (we sturen achteraf de factuur)

Wat kun je verwachten van de masterclass?

De masterclass is een interactieve workshop, gegeven door ‘Hollywood in de Klas’, met als doel kennis en vaardigheden over ‘eindfilm maken’ bij te brengen aan leerkrachten die bij ons het Zelfstandig Eindfilmpakket hebben afgenomen. Na de masterclass ga je met heel veel inspiratie terug naar school. Het maken van een eindfilm wordt zo nóg leuker en eenvoudiger.

In deze masterclass ga je vooral zélf aan de slag, want je leert het beste door te doen. We geven praktische tips over het filmen en de montage.
Ook leren we, hoe je het beste uit leerlingen kan halen bij het acteren voor de camera en ontdekken we welke talenten er nog meer ingezet kunnen worden tijdens het maken van een eindfilm. Een gedeelte van deze masterclass ga je zelf een scène filmen en deze monteren. Wij zorgen voor alle materialen.

 

Voor elke leerkracht: Met of zonder filmervaring

De masterclass is exclusief voor leerkrachten die met ons Zelfstandig Eindfilmpakket een eindfilm gaan maken en hun kennis daarover wil vergroten.

Samen met collega’s uit het hele land leer je alle kneepjes van een eindfilm maken met de klas. Het maakt daarbij niet uit of je al veel filmervaring hebt, of dat het de eerste keer is dat je een film gaat maken met de kla
s.
Door het delen van onze jarenlange kennis en ervaring met films maken in het primair onderwijs keert iedereen aan het einde van deze inspirerende dag vol praktische tips en tricks terug naar de klas. Hierdoor zal het maken van een eindfilm nóg leuker en eenvoudiger zijn.

In deze masterclass helpen we je opweg met de voorbereidingen, zoals het verdelen van de rollen en het maken van de attributen. Leren we je hoe je de film op een effectieve manier opneemt en monteert (en daarmee veel tijd bespaart) en geven we tips hoe je leerlingen goed kan laten acteren.

Reacties van leerkrachten op de masterclass van afgelopen jaar

Nog geen eindfilm besteld?

Scroll naar boven