HIDK-Pagina-Workshops-header

Filmworkshops

De leukste workshops voor de basisschool

Een greep uit ons aanbod van filmworkshops voor het primair onderwijs!

Met UNICEF en Hollywood in de Klas leren over de kinderrechten

Ook een kinderrechtenfilm maken met jouw klas?

Bij het UNICEF kinderrechten filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6, groep 7 en groep 8 uit het basisonderwijs de kans om te leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door onze filmcoaches en in première gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis!

Het kinderrechten filmfestival is een project van Hollywood in de Klas i.s.m. UNICEF Nederland en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen te leren over hun rechten.

Doelgroep: groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1 dagdeel (filmen)
Kosten: gratis

Workshop vloggen

Leuke én leerzame vlogworkshop voor de bovenbouw

Het kijken en maken van vlog’s, oftewel videoblogs is enorm populair. Vooral bij kinderen en jongeren, die veel naar TikTok of YouTube kijken. Een bekende vlogger is bijvoorbeeld Enzo Knol.
Tijdens de workshop vloggen gaan de leerlingen zelf een vlog maken. Hiervoor nemen wij onze iPads mee. Na een introductie over de kunst van vloggen en het maken van een video bedenken ze een onderwerp. De leerlingen filmen én monteren hun vlog. Natuurlijk kijken we aan het einde de vlogs met elkaar. 

Doelgroep: groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 120 minuten
Kosten: € 350,- per klas (op basis van 25 leerlingen)

Workshop stop motion

Leerlingen ontdekken hoe film in elkaar zit en maken eigen animaties

Wallace en Gromit, Buurman en Buurman, Pingu… Een aantal zeer bekend animatieseries, waarbij gebruik gemaakt is van stop-motion! In deze workshop maken de leerlingen een zelfbedachte stop-motion animatie. Hiervoor maken we gebruik van bestaande én zelfbedachte figuren. Wij zorgen voor alle materialen en apparatuur.

Doelgroep: groep 5 / groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 100 minuten
Kosten: € 350,- per klas (op basis van 25 leerlingen)

Promotiefilm van de school

Leerlingen zetten jullie school in de spotlights

In deze workshop maken leerlingen een eigen promotiefilm van de school. Als echte reporters gaan ze met onze apparatuur aan de slag en brengen ze de school in beeld. Ook leren ze de beste vragen te stellen voor een interview én gaan ze aan de slag met de montage van de promotiefilm. Deze dag zijn de leerlingen echte filmmakers. Is de promotiefilm af? Dan is deze natuurlijk in te zetten door de school.

Doelgroep: groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 3 uur
Kosten: € 450,- per klas (op basis van 25 leerlingen)

Filmworkshop gevonden, of opzoek naar iets anders?

Heb je een interessante filmworkshop gevonden? Neem contact met ons op. Of check eens onze andere projecten:

Scroll naar top