HIDK-Pagina-Workshops-header

Filmworkshops

De leukste workshops voor de basisschool

Een greep uit ons aanbod van filmworkshops voor het primair onderwijs!

Met UNICEF en Hollywood in de Klas leren over de kinderrechten

Ook een kinderrechtenfilm maken met jouw klas?

Bij het UNICEF kinderrechten filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6, groep 7 en groep 8 uit het basisonderwijs de kans om te leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door onze filmcoaches en in première gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis!

Het kinderrechten filmfestival is een project van Hollywood in de Klas i.s.m. UNICEF Nederland en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen te leren over hun rechten.

Doelgroep: groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1 dagdeel (filmen)
Kosten: gratis 

Workshop filmen én monteren

Leuke én leerzame filmworkshop voor de bovenbouw

Het kijken en maken van video’s is enorm populair. Vooral bij kinderen en jongeren, die veel naar TikTok of YouTube kijken. 
Tijdens de workshop ‘filmen en monteren’ gaan de leerlingen zelf een video maken. Hiervoor nemen wij onze iPads mee. Na een introductie over de kunst van film maken bedenken ze een onderwerp. De leerlingen filmen én monteren hun video. Natuurlijk kijken we aan het einde de resultaten met elkaar. 

Doelgroep: groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 120 minuten
Kosten: vanaf € 349,- per klas incl. btw. Exacte workshop- en materiaalkosten afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal workshoprondes.

Workshop stop motion

Leerlingen ontdekken hoe film in elkaar zit en maken eigen animaties

Wallace en Gromit, Buurman en Buurman, Pingu… Een aantal zeer bekend animatieseries, waarbij gebruik gemaakt is van stop-motion! In deze workshop maken de leerlingen een zelfbedachte stop-motion animatie. Hiervoor maken we gebruik van bestaande én zelfbedachte figuren. Wij zorgen voor alle materialen en apparatuur.

Doelgroep: groep 5 / groep 6 / groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 100 minuten
Kosten: vanaf € 349,- per klas incl. btw. Exacte workshop- en materiaalkosten afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal workshoprondes.

Maak je eigen filmtrailer!

Maak iedereen enthousiast voor jouw zelfbedacht film

In deze workshop maken leerlingen een filmtrailer van een zelfbedachte film. Samen bedenken we het thema voor de film. Actie, humor, spanning, romantiek? Het is aan de leerlingen! Daarna gaan de leerlingen zelf acteren, maar óók filmen en monteren. De workshop sluiten we af met  de première van de zelfgemaakte filmtrailers.

Doelgroep: groep 7 / groep 8
Tijd: 1x 120 minuten
Kosten: vanaf € 349,- per klas incl. btw. Exacte workshop- en materiaalkosten afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal workshoprondes.

Filmworkshop op maat, voor ieder thema of viering op de basisschool!

Opzoek naar een toffe filmworkshop, maar staat hetgeen wat je zoekt er niet bij? Geen probleem! We hebben ontzettend veel ervaring met filmworkshops op maat voor basisscholen, en denken ook graag met jullie mee. Een lipdub met de hele school voor het afscheid van een collega, een filmworkshops rond het thema kerst, of tijdens de kinderboekenweek? Het kan allemaal! 

5/5

Filmworkshop gevonden, of opzoek naar iets anders?

Heb je een interessante filmworkshop gevonden? Neem contact met ons op. Of check eens onze andere projecten:

Scroll naar boven