q Leer & Creëer met UNICEF Kinderrechten Filmfestival
HIDK-Pagina-KRFF-header

Kinderrechten filmfestival

Leer over kinderrechten door het maken van een film!

Met UNICEF en Hollywood in de Klas leren over de kinderrechten

Ook een kinderrechtenfilm maken met jouw klas?

Bij het UNICEF kinderrechten filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6, groep 7 en groep 8 uit het basisonderwijs de kans om te leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door onze filmcoaches en online gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis!

Het kinderrechten filmfestival is een project van Hollywood in de Klas i.s.m. UNICEF Nederland en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen te leren over hun rechten.

Meedoen aan het kinderrechten filmfestival, hoe werkt dat?

Doe je mee aan het kinderrechten filmfestival, dan hanteren we de volgende werkwijze.

Interesse!

De leerkracht mailt ons om te laten weten dat er interesse is. Ons mailadres is info@hollywoodindeklas.nl

Lesmateriaal

Wij sturen het online lesmateriaal toe en verdiept je met de klas in de kinderrechten.

Tekeningen maken

Kies een kinderrecht die door de leerlingen als belangrijkste wordt bevonden, en maak toffe tekeningen over dit kinderrecht. Mail de tekeningen naar ons.

Script

Voor de scholen met de beste ideeën gaat het project verder: Een filmcoach gaat aan de slag om van jullie ideeën een werkbaar filmscript te maken.

Filmen op school

Een filmcoach van Hollywood in de Klas komt op een afgesproken datum jullie film in 1 ochtend opnemen, waarbij er voor iedereen uit de klas een rol is. Wij zorgen voor AVG-toestemmingsformulieren i.v.m. publicatie van de kinderrechtenfilm op ons YouTube-kanaal.

Montage

De film wordt de door de filmcoach gemonteerd.

Filmpremière YouTube

De kinderrechtenfilm gaat online in première op het YouTube-kanaal ‘kinderrechten filmfestival’.

Wanneer kun je meedoen?

Meedoen kan het hele schooljaar! Voor het insturen van de ideeën/tekeningen hebben we een aantal pijldata waarop we kijken wat er aan input is binnen gekomen, en beoordelen we welke ingestuurde ideeën omgezet gaan worden naar een kinderrechtenfilm. De pijldata zijn: 15 oktober, 15 januari en 15 maart. 

Online lesmateriaal over de rechten van het kind

Verdiep je in de kinderrechten. Dat kan door een les over kinderrechten met jouw klas uit te voeren. Kijk daarvoor op de website van het kinderrechten filmfestival. Of bezoek de website van UNICEF.

Hierna gaat de groep aan de slag met het bedenken en maken van originele tekeningen die als basis dienen voor een kinderrechtenfilm.

Het filmfestival op YouTube

De films van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival zijn op ons YouTube-kanaal al miljoenen keren bekeken. Dat betekent dat er ook miljoenen kinderen en volwassenen bewuster zijn geworden van de rechten die kinderen hebben. Daarnaast hebben we ruim 150 duizend abonnees op YouTube. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op! Uiteraard bedanken we onze sponsors en partners voor hun steun, maar we willen ook alle kinderen bedanken die de afgelopen jaren mee hebben gedaan en meedoen aan het festival. Samen hebben we de belangrijkste kinderrechten onder de aandacht kunnen brengen bij een miljoenenpubliek.

Kinderrechtenfilm maken, of opzoek naar iets anders?

Wil je meedoen aan het kinderrechten filmfestival? Neem contact op. Of check eens onze andere projecten:

Scroll naar boven