hollywood in de klas eindfilm groep 8 account banner header

Gratis downloads

Tools voor het afscheid van groep 8

E-book: film in de klas

TikTok, YouTube of Instagram. Bewegend beeld speelt een grote rol in het leven van kinderen. We leven in een tijd dat je er niet aan ontkomt. Dat je als leerkracht hier wat mee moet, spreekt bijna voor zich.

Maar waar begin je? Met dit E-Book (voor groep 5 t/m 8) willen we jou dát duwtje in de rug geven om te beginnen met film in de klas. We willen je laten zien dat je niet te moeilijk hoeft te denken en bij wijze van spreken morgen al kunt starten!

e-book-gratis-download-hollywood-in-de-klas

Rolbiografie eindmusical of eindfilm

Je hebt een rol gekregen in de afscheidsmusical of eindfilm. In het script staat de tekst, maar… hoe zeg je die tekst? Hoe denkt jouw personage? Hoe beweegt jouw personage? Om je zo goed mogelijk in te leven in je rol is het dus handig om jouw rol een beetje te leren kennen. En daar kan deze rolbiografie bij helpen.

rolbiografie-gratis-download-hollywood-in-de-klas

Diploma basisschool - met naam van jullie school

Het enige echte diploma voor de basisschool! Gepersonaliseerd met de naam van jullie school.

Vraag ‘m aan, en maak er op de afscheidsavond een speciaal moment van, waarbij iedere leerling een diploma krijgt. Maak het extra bijzonder door ze af te drukken op iets dikker papier óf lijst het in. Een fantastische, blijvende én gratis herinnering die leerlingen op hun kamer kunnen ophangen. 

1. Vul onderstaand formulier in
2. Ontvang het gepersonaliseerde basisschool-diploma binnen een week als PDF per mail.

Groep 8 diploma, schoolverlatersdiploma, Hollywood in de Klas

Tips en inspiratie in de mail

Wil je een paar keer paar jaar per mail tips en inspiratie ontvangen voor film in de klas, op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? En meedoen aan (gratis) filmprojecten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je krijgt dan direct 5% korting op een Zelfstandig Eindfilmpakket.

hollywood in de klas eindfilm groep 8 over ons banner header filmklapper

Tips ván leerkrachten, vóór leerkrachten

De bovenstaande gratis downloads hebben we kunnen ontwikkelen dankzij tips en wensen van leerkrachten die in hun klas met film aan de slag (willen) gaan. Misschien heb jij ook wel een goed idee? Deel ‘m met ons en wie weet staat jouw idee binnenkort hier in deze lijst met gratis downloads. Je kan ons bereiken via [email protected]
We denken graag met je mee hoe je op een laagdrempelige manier met film aan de slag kan in de klas.

Hollywood in de klas: Méér dan eindfilms

Hollywood in de Klas laat kinderen in het primair onderwijs op een laagdrempelige en creatieve manier zien hoe leuk het is om zelf film te maken. Dat doen we door te kijken, ontdekken, verwonderen, maar vooral door zélf te ervaren.

Voor groep 8 doen we dit onder andere met de eindfilm voor groep 8 als alternatief voor afscheidsmusicals en het kinderrechten filmfestival wat wij samen met UNICEF uitvoeren. Daarnaast bieden we tal van filmworkshops voor basisscholen uit heel Nederland. Of je nou uit Groningen, Zeeland, Flevoland of Limburg komt. Of je woont op één van de waddeneilanden… er is altijd een filmcoach bij jou in de buurt! Onze filmcoaches hebben allemaal een pedagogische achtergrond of staan zelf (deels) voor de klas. 

Scroll naar boven