HIDK-Pagina-Jubileumfilm-header

Jubileumfilm

Vier het jubileum van de school met een film!

Ook Hollywood bij jou op school?

Speelfilm maken met de hele school voor het jubileumfeest van de basisschool

Opzoek naar een leuk idee om het jubileum te vieren van de basisschool, als deze een x-aantal jaar bestaat? Dit kan door het maken van een echte speelfilm, waarin ALLE leerlingen van de school een rol hebben. In de film “De tijdmachine” maken we een reis door de tijd, van de oprichting van de school, tot de viering van het jubileum. De film wordt op school in twee dagen opgenomen en daarna gemonteerd door Hollywood in de Klas. De filmpremière, compleet met rode loper en kinderchampagne maakt het jubileumfeest compleet.

Een jubileumfilm, hoe werkt dat?

Voor deze film heeft Hollywood in de Klas een basisscript bedacht, dat per school gepersonaliseerd en aangepast kan worden naar het aantal jaren van het jubileum. Bij de ontwikkeling van het basisscript is uitgegaan van de volgende punten:

Voor iedereen een rol

Iedereen uit groep 1 t/m 8 kan meespelen in de film.

School als filmset

Praktische haalbaarheid van de opnames in twee schooldagen door een filmcoach.

Gepersonaliseerd

Het script kan gepersonaliseerd en aangepast worden naar het aantal jaren dat de school bestaat.

Freek Filmcoach eindfilm groep 8

Een jubileumfilm maken kan het hele schooljaar, maar is in de maanden april, mei, juni en juli beperkt beschikbaar i.v.m. het opnemen van eindfilms groep 8.

Lengte van de film

De uiteindelijke speelduur van de jubileumfilm is ongeveer 35 minuten.

Samenwerken

De leerlingen uit de bovenbouw werken samen met de leerlingen uit de onderbouw.

Ook voor leerkrachten

Het jubileum is een feest voor zowel leerlingen als leerkrachten. De leerkrachten en de directie kunnen dus ook een rol hebben in de film.

Het verhaal

Hieronder een korte samenvatting van de jubileumfilm “De Tijdmachine”.

De school heeft dit jaar een heel bijzonder jubileum, waarvoor veel belangrijke gasten zijn uitgenodigd. We zien hoe de leerlingen bezig zijn om spullen te verzamelen voor het grote aankomende jubileumfeest. Waaronder het eerste en belangrijkste contract van de school. Een soort ‘geboortebewijs’. Zonder dat contract zou de school niet eens bestaan. De burgemeester zal voordat het grote jubileumfeest los kan barsten, dit contract controleren.

Speciaal voor het jubileumfeest is er een oud-leerling, die nu een hooggeleerd professor is, gevraagd om zijn nieuwste uitvinding (een tijdmachine) in te zetten. Op die manier kunnen de gasten van het jubileum straks tijdreizen naar het jaar dat de school is gestart. Het zal een unieke ervaring zijn voor de gasten.  

Met hulp van een aantal leerlingen wordt de tijdmachine getest. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn er een aantal zéér belangrijke spullen van de school, waaronder het ‘geboortebewijs’ teruggeschoten in de tijd. Maar naar welk jaartal?

Verschillende groepen leerlingen gaan elke keer via de tijdmachine terug naar in tijd op zoek naar de verschillende belangrijke spullen van de school. De tijd dringt en de burgemeester staat net op het punt om de viering van het jubileum af te blazen, als daar ook het ‘geboortebewijs’ terug wordt gevonden. Het grote jubileumfeest kan toch nog doorgaan.

Jubileumfilm

Beschikbaar voor grote en kleine scholen
1550
  • Incl. script en handleiding
  • Begeleiding voorafgaand aan de filmdagen
  • 2 filmdagen door een professionele filmcoach
  • Montage door Hollywood in de Klas
  • Speelfilm van ca. 35 minuten
  • Incl. alle film-apparatuur
  • Excl. reiskosten à €0,25 per km

Een jubileumfilm maken kan het hele schooljaar, maar is in de maanden april, mei, juni en juli beperkt beschikbaar i.v.m. het opnemen van eindfilms groep 8.

Jubileumfilm laten maken, of opzoek naar iets anders?

Wil je een jubileumfilm door ons laten maken? Neem contact op. Of check eens onze andere projecten:

Scroll naar top