Tips afscheidsavond groep 8

Ben je opzoek naar goedkope afscheidscadeautjes voor groep 8, is er een origineel idee om groep 8 te verrassen, en op welke melodie kun je een afscheidslied zingen op de afscheidsavond? Via onderstaande button alle initiatieven en ideeën van leerkrachten op een rij.

Is het afscheid bij jullie op school met een eindfilm? Lees dan eerst verder op deze pagina voor speciale ideeën gericht op een afscheidsavond met een eindfilm. Onderaan deze pagina kun je dan doorklikken naar de pagina het afscheidscadeautjes, etc.

Maakt jouw groep 8 dit jaar een eindfilm i.p.v. eindmusical groep 8 met ons filmpakket? Dan wil je de afscheidsavond natuurlijk ook helemaal compleet maken en jouw leerlingen een totaalbeleving van een film meegeven. Bij deze geven we tips en delen we een aantal van de leukste ideeën voor de afscheidsavond groep 8.

Filmpakket:
Ben je (nog) opzoek naar een ander leuk idee voor het afscheid groep 8, in plaats van de afscheidsmusicals groep 8? Neem dan eens een kijkje op deze pagina voor een eindfilm met groep 8 (samen een film maken met groep 8).

HIDK-BIOSCOOP-tips-afscheid-groep8

Idee: afscheid groep 8 in de bioscoop

Er zijn verschillende manieren te bedenken om de eindfilm te vertonen tijdens het groep 8 afscheid. Hieronder delen we wat we eerder voorbij hebben zien komen bij scholen.

De meeste voorkomende opties voor de vertoning van de eindfilm:

 -De film vertonen in de hal, aula of op het schoolplein, met volwassenen op 1,5 meter afstand.

 -De film vertonen op school voor de leerlingen, en de ouders/familie ontvangen dan een link om op afstand mee te kijken

 -De film op een bepaald moment online in première laten gaan via bijvoorbeeld een verborgen link op YouTube.

 -Maak van elke klaslokaal in de school een mini-bioscoopzaal, met de film op de digiborden. Je hebt meer ruimte en de film kun je alsnog tegelijkertijd starten.

Jullie film in de bioscoop? En andere groep 8 afscheid ideeën:

 -Samen met tientallen bioscopen en filmtheaters hebben we een samenwerking opgezet, om de endfilm bij hen te vertonen. Hoe cool is dat? Check hier welke bioscoop bij jou in de buurt je terecht kan voor de vertoning van de eindfilm: https://hollywoodindeklas.nl/eindfilm-groep-8-in-bioscoop-of-filmtheater/ 

 -Een optie is ook om een livestream of drive-in bioscoop laten opzetten door een extern bedrijf. Het bedrijf Reznik is hier bijvoorbeeld ervaren in en kan dit opzetten: www.reznik.nl 

 -Laat de leerlingen op de filmavond een USB-stick ophalen met daarop de film, tezamen met een zakje popcorn, wat drinken etc. Daarna kan iedereen thuis de film kijken. Dit kun je als leerkracht inleiden door iedereen via bijvoorbeeld Teams in te laten loggen en ze veel plezier te wensen etc.

Wat is ook leuk op het afscheid groep 8?

De film is al opgenomen, dus alle rust en ruimte om op de afscheidsavond zelf iets extra’s te doen om de avond compleet te maken.

 -Uitreiken van film-awards waarin bij iedere leerlingen zijn of haar talent naar voren komt. 

 -Om de avond nog persoonlijker te maken kun je als leerkrachten de kinderen toezingen, of eventueel een korte video maken waarin je als leerkracht iets zegt over de betreffende leerling, die je dan als verrassing laat zien.

 -Op een ludieke manier de leerlingen de school uit “gooien”. 

 -Vooraf met z’n alleen een hapje eten

 -Een disco achteraf, of wat dacht je van  een rode loper, kinderchampagne, aandacht van de pers, openingsspeech van burgemeester of wethouder…. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Aankleding afscheidsavond groep 8

Op onze Pinterest-pagina hebben we een aantal leuke ideeën voor jullie verzameld. Doe er inspiratie op! Genoeg ideeën voor het groep 8 afscheid: https://nl.pinterest.com/eindfilm/ 

 Daarnaast kun je de leerlingen laten aankomen met luxe auto’s of bijzondere voertuigen, zoals op deze foto’s te zien is.

Scroll naar boven