Tips voor de afscheidsavond van groep 8

Gaat groep 8 dit jaar van school met een eindfilm van Hollywood in de Klas? Dan wil je de afscheidsavond natuurlijk ook helemaal compleet maken. Bij deze geven we een aantal tips en delen we een aantal van de leukste ideeën.

We zouden het supertof vinden als je foto’s van jullie afscheidsavond met ons deelt, zodat dit weer als inspiratie kan dienen voor andere leerkrachten. Als je het plaats op social media, gebruik dan @hollywoodindeklas. Als je het ons mailt: info@hollywoodindeklas.nl

HIDK-BIOSCOOP-tips-afscheid-groep8

Hoe ga je de eindfilm vertonen?

Er zijn verschillende manieren te bedenken om de eindfilm van groep 8 te vertonen.

 -De film vertonen in de hal/aula of op het schoolplein, met volwassenen op 1,5 meter afstand.

 -De film vertonen op school voor de leerlingen, en de ouders ontvangen dan een link om op afstand mee te kijken

 -De film op een bepaald moment online in première laten gaan via bijvoorbeeld een verborgen link op YouTube.

 -Maak van elke klaslokaal in de school een mini-bioscoopzaal, met de film op de digiborden. Je hebt meer ruimte en de film kun je alsnog tegelijkertijd starten.

 -Heb je een ruimer budget, dan kun je ook een livestream of drive-in bioscoop laten opzetten door een extern bedrijf. Het bedrijf Reznik is hier bijvoorbeeld ervaren in en kan dit opzetten: www.reznik.nl 

 -Laat de leerlingen op de filmavond een USB-stick ophalen met daarop de film, tezamen met een zakje popcorn, wat drinken etc. Daarna kan iedereen thuis de film kijken. Dit kun je als leerkracht inleiden door iedereen via bijvoorbeeld Teams in te laten loggen en ze veel plezier te wensen etc.

Wat kan je nog meer doen op de afscheidsavond?

De film is al opgenomen, dus alle rust en ruimte om op de afscheidsavond zelf iets extra’s te doen om de avond compleet te maken.

 -Uitreiken van film-awards waarin bij iedere leerlingen zijn of haar talent naar voren komt. Deze kant-en-klare film-awards zijn terug te vinden in de online omgeving van de eindfilm.

 -Om de avond nog persoonlijker te maken kun je als leerkrachten de kinderen toezingen, of eventueel een korte video maken waarin je als leerkracht iets zegt over de betreffende leerling, die je dan als verrassing laat zien.

 -Op een ludieke manier de leerlingen de school uit “gooien”. 

 -Vooraf met z’n alleen een hapje eten

 -Een disco achteraf

-Rode loper, kinderchampagne, aandacht van de pers, openingsspeech van burgemeester of wethouder

Hoe kun je de avond leuk aankleden?

Op onze Pinterest-pagina hebben we een aantal leuke ideeën voor jullie verzameld. Doe er inspiratie op! https://nl.pinterest.com/eindfilm/ 

 Daarnaast kun je de leerlingen laten aankomen met luxe auto’s of bijzondere voertuigen, zoals op deze foto’s te zien is.

Scroll naar top