hollywood in de klas eindfilm groep 8 over ons banner header filmklapper

Eindfilm groep 8

Geen eindmusical maar een eindfilm!

Eindfilm groep 8 mét filmcoach BIJNA volgeboekt? En nu?

Alle vragen én antwoorden op een rij.

Bijna volgeboekt? Echt?

Ja, echt. In ieder geval…bijna. Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit. Dat wil zeggen dat we ieder jaar een beperkt aantal eindfilms met filmcoach aannemen. Hoewel ons team met filmcoaches afgelopen jaren is gegroeid, is de vraag groter dan het aantal films die wij kunnen opnemen. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit die wij nastreven waarborgen.
De zelfstandig eindfilmpakketten zijn altijd beschikbaar!

HIDK2022 website afbeelding 12 Eindfilm afscheidsavond groep8

Is er nu echt hélemaal geen plaats meer?

Misschien toch wel… 

Kijk naar de kaart hiernaast. Ligt jullie school in het omcirkelde gebied, dan is er voor jullie nog plaats. Dit is nog wel afhankelijk van het soort onderwijs (PO / SO), en de grootte en dynamiek van de groep.

Interesse in een eindfilm met filmcoach en ligt jullie school in het omcirkelde gebied? Vul het contactformulier in, en geef hierin de volgende zaken aan:
-plaats van de school
-soort onderwijs (PO/SO)
-grootte van de groep
-dynamiek van de groep (rustig, gemiddeld of heavy groep).

Op die manier kunnen we de juiste match maken met onze filmcoaches.

Voor scholen buiten het omcirkelde gebied

We denken graag met jullie mee!

Hoe kan ik tóch een eindfilm maken met mijn groep?

Zéér populair zijn onze Zelfstandig Eindfilmpakketten.
Met onze ruime ervaring op het gebied van eindfilms en filmeducatie hebben we eindfilmpakketten ontwikkeld waarmee leerlingen samen met hun leerkracht zelf een eindfilm kunnen maken. Een pakket bestaat uit een uitgebreid hardcopy filmscript en geeft toegang tot een online omgeving met kant-en-klaar lesmateriaal, animaties, geluiden en muziek. 

Voordelen:
-De kosten zijn een stuk lager dan een eindfilm met filmcoach. (slechts €145,-)
-De pakketten zijn altijd voorradig
-Er is weinig tot geen ervaring nodig bij het maken van de eindfilm.

Kan ik hulp krijgen bij het maken van de film?

We denken uiteraard graag mee hoe we het zelf maken van de eindfilm met het Zelfstandig Eindfilmpakket zo leuk en eenvoudig mogelijk kunnen maken. Sowieso is het pakket zo ontwikkeld dat elke leerkracht (ervaring met film maken of niet) zelf een film kan maken met de klas.

Hiernaast lichten we een aantal opties toe hoe we extra ondersteuning aanbieden.

Mochten er toch nog vragen zijn, bekijk dan onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? mail naar [email protected] 

Bij het Zelfstandig eindfilmpakket krijg je naast een handboek met praktische tips voor het film maken, ook toegang tot een online omgeving met korte, duidelijke videolessen. Denk aan tips over acteren, film maken en montage. 

Scholen vragen regelmatig om een contact van de school de montage te laten verzorgen.
Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van editors die zich aanbieden in de Facebookgroep “Zelf film maken PO” (link). Dit gaat verder buiten ‘Hollywood in de Klas’ om en brengen enkel hier vraag en aanbod bij elkaar doordat men oproepen plaatst. Op deze manier kun je jouw montage uitbesteden aan een goed en betrouwbaar iemand. De maximumprijs die gevraagd mag worden door de editors voor de montage is €500,-.

De masterclass is een interactieve workshop van 1 dagdeel voor leerkrachten, gegeven door ‘Hollywood in de Klas’, met als doel kennis en vaardigheden over ‘eindfilm maken’  bij te brengen. Na de masterclass ga je met heel veel inspiratie terug naar school. Het maken van een eindfilm wordt zo nóg leuker en eenvoudiger. Kosten: slechts €17,50. Lees meer en reserveer jouw plaats!

Nieuwsgierig hoe zo’n script eruit ziet? Bekijk hier een inkijkexemplaar van één van de scripts. Let op: Deze bestaat uit 2 pagina’s.

Kan ik al een eindfilm mét filmcoach boeken voor schooljaar 2024 / 2025?

Jazeker!

Plaat je de boeking voor schooljaar 2024/2025 vòòr de start van de zomervakantie, dan heb je gegarandeerd plaats voor een eindfilm met filmcoach in schooljaar 2024/2025. Mocht je na de zomervakantie gaan boeken, dan is de kans groot dat we al vol zitten. 

Scroll naar boven