hollywood in de klas bestellen banner header kids

Dit zijn de leukste films voor kinderen uit groep 6, groep 7 of groep 8

Opzoek naar een film om te kijken met de klas? Welke kinderfilms zijn dan geschikt én leuk? Natuurlijk hangt het er vanaf welke klas je hebt, maar voor dit overzicht gaan we uit van een groep 6, groep 7 of groep 8. Ga je de film kijken voor de ontspanning? Heb je een bepaald thema in de klas? Of wil je met de klas dieper in de film duiken en de leerlingen aan de slag zetten met filmeducatie? In dit overzicht van de leukste films voor kinderen uit groep 6, groep 7 of groep 8 hebben we onze 8 favoriete kinderfilms op een rij gezet die in eerste instantie vooral voor de ontspanning zijn. En aan het einde geven we nog een héle mooie bonustip, want ja als makers van de groep 8 eindfilm (als alternatief eindmusical groep 8) denken we ook hierin net een stapje verder…


1. Captain Nova

Nova (gevechtspiloot) reist terug in de tijd om een grote milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleem: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van 12 jaar?!
Leuk weetje: Deze film is geregisseerd door oud filmcoach van Hollywood in de Klas: Maurice Trouwborst en is tijdens Cinekid uitgeroepen tot de beste kinderfilm van 2021.


2. Hotel de grote L

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun hotel. Als zijn vader een hartaanval krijgt en in het ziekenhuis belandt, moeten de kinderen het hotel alleen gaan runnen.
Interessant: Bij deze film is lesmateriaal beschikbaar gesteld door SchoolTV. Zie hier!


3. De Club van lelijke kinderen

Een kind wordt opgesloten door een president, omdat hij flaporen heeft. Samen met anderen kinderen en De Club van Lelijke Kinderen komt hij in opstand tegen de president.
Nog meer weten over deze film? Bij deze film is lesmateriaal beschikbaar gesteld door Netwerk Filmeducatie. Klik daarvoor hier.


Waar kun je films voor kinderen kijken?

Naast dat veel kinderfilms te bekijken zijn via betaalde kanalen en platformen als Netflix, Videoland of Pathé Thuis, kun je ook een hoop films gratis kijken, zonder abonnement via de Zapp Bios, https://www.zapp.nl/kinderfilms


4. Koning van Katoren

Het Koninkrijk van Katoren wordt geregeerd door corrupte ministers die de macht niet willen afstaan. Totdat de jonge Stach zich meldt om de nieuwe koning van Katoren te worden.


5. Achtste groepers huilen niet (naar het boek van Jacques Vriens)

De levenslustige Akkie is als meisje dol op voetbal, maar dat vindt haar klasgenoot Joep maar raar en pest haar daar mee. Wanneer ze leukemie krijgt en het slecht gaat met Akkie, veranderd de sfeer in de klas bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan, zodat zij toch nog mee kan doen met het schoolvoetbaltoernooi.


6. Yes Day

Alison en Carlos zijn altijd maar druk met hun werk bezig en zien in dat ze weinig tijd hebben voor hun kinderen. Voor 1 dag komt daar verandering in. Sterker nog, voor 24 uur mogen hun kinderen de regels bepalen. Dat brengt het gezin dichter bij elkaar dan dat ze vooraf hadden gedacht.


Zelf een film maken: idee afscheid groep 8

Film kijken is leuk, maar zelf een film maken is nog veel leuker! Wist je dat wij, Hollywood in de Klas, eindfilms maken met groepen 8 als superleuk alternatief voor de groep 8 musical? Een musical als film! We hebben 7 scripts vol spanning, humor en voor iedereen uit de klas een rol. Geen ervaring met film maken? Geen probleem! Wij helpen je stap voor stap op weg, waardoor het supermakkelijk is om samen met jouw leerlingen een echte film te maken. Laat ze acteren in een film én ze verlaten met hun eigen filmpremière, als echt filmsterren de basisschool. Meer weten? https://hollywoodindeklas.nl/zelfstandig-eindfilmpakket/


7. De Kameleon aan de Ketting

Deze keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswegen wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden.


8. Intouchables

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden en is het tegenovergestelde van Philippe. En precies hij wordt aangewezen als persoonlijk verzorger van Philippe.


Bonustip: film op school

Je hebt begrijpend lezen, maar minstens zo belangrijk… begrijpend kijken. Denk daarbij aan ‘Wat probeert een regisseur met de film te vertellen?’, ‘Waarom worden er bepaalde keuzes gemaakt met in beeld brengen van scènes?’. Klinkt misschien interessant, maar als je als leerkracht geen ervaring hebt met filmeducatie, hoe geef je dan filmles op de basisschool?
Het netwerk filmeducatie, waar Hollywood in de Klas partner van is, heeft voor zeer veel films gratis kant-en-klare lessen voor je klaar staan. Korte lessen van een kwartier, tot lessen van meer dan een uur. Weinig voorbereidingstijd, maar wél een ontzettend toffe en goede les filmeducatie. Vanaf nu kijk je anders naar film… 😉
Filmlessen bekijken?: https://filmeducatie.nl/filmlessen

Wil je aan de slag met het maken van een eindfilm met groep 8 als alternatief voor afscheidsmusical? Klik dan hier voor meer informatie, scripts, trailers en meer….


Filmcoach Freek

Filmcoach Freek

Producent en filmcoach van Hollywood in de Klas.
Deel dit bericht