hollywood in de klas bestellen banner header kids

Eindfilm groep 8 delen met ouders

(Leestijd: 3 minuten) De film die je zelf met groep 8 hebt gemaakt is klaar. De afscheidsavond / première was een groot succes, maar nu wil je de eindfilm groep 8 delen met ouders en leerlingen, zodat zij de film thuis ook nog heel vaak kunnen kijken… Het is een vrij groot bestaand, dus zomaar delen als bijlage in de mail gaat niet. In dit artikel geven we tips en helpen we je met 2 manieren waarop dat heel goed (gratis) kan.
(De tekst gaat door onder de afbeelding)

eindfilm groep 8 delen hollywood in de klas
afscheid groep 8 – eindfilm – hollywood in de klas

Gratis de eindfilm groep 8 delen, ook op USB-stick!

Allereerst is het goed om te bepalen of er budget is om de film te delen met ouders en leerlingen óf dat je de gratis variant moet kiezen. Bij de betaalde variant heb je bijvoorbeeld de optie om de eindfilm op een USB-stick te zetten. Deze USB-stick kun je als afscheidscadeautje meegeven op de afscheidsavond. Zo hebben ze een tastbare herinnering aan de basisschooltijd. Hoeveel opslag de USB-stick moet zijn hangt af van de lengte en kwaliteit van de film. Je kan ‘m altijd comprimeren met de gratis tool ‘Handbrake‘. De film komt dan meestal (op uitzonderingen na) tussen de 1,5 en 2 GB (Gigabyte).

Waar koop je UBS-sticks?

Goede en niet al te dure USB-sticks zijn soms moeilijk te vinden. Maar in dit geval hoef je niet lang te zoeken, want wij verkopen ze in onze webshop! Omdat alleen een USB-stick misschien nog wat saai is, doen wij er een schepje bovenop en doen we er een uniek en stoer keycord bij.
(De tekst gaat door onder de afbeelding)

HIDK keycord en USB webshop
Bestel hier USB-sticks met keycord: https://hollywoodindeklas.nl/product/keycord-usbstick-groep-8/

Gratis: online delen van de film

In plaats van de eindfilm groep 8 delen op USB-sticks, is er ook een gratis variant voor scholen met minder/geen budget. Wij stellen de laatste maanden van het schooljaar onze eigen WeTransfer-pagina beschikbaar waarmee je de film kan uploaden en de link gratis kan delen met ouder en leerlingen.
We leggen hieronder stap voor stap uit hoe dat werkt.

Stap 1: Naar WeTransfer

Ga naar https://hidk.wetransfer.com.

Stap 2: Upload de film

Upload de film, vul jouw mailadres in, en voeg eventueel een titel of bericht toe. Klik daarna op ‘versturen’.

Scherm­afbeelding 2023 05 29 om 15.43.46

Stap 3: Verificatiecode

In de mail zie je een verificatiecode staan. Vul deze verificatiecode in en klik op ‘verzenden’.

Stap 4: Verzenden

De film wordt nu verzonden. Belangrijk: Sluit de pagina niet totdat je ziet staan dat de film helemaal geüpload is en onderstaande tekst verschijnt.

Scherm­afbeelding 2023 05 29 om 15.49.35 1

Stap 5: Link in de mail

Ga weer naar jouw mail. Je hebt een mail ontvangen waar je nu de downloadlink ziet staan. Kopieer de link en deel ‘m met ouders, zodat zij de eindfilm kunnen downloaden en opslaan op hun eigen devices.
Let op: De downloadlink is 4 weken geldig. Daarna vervalt de link en kun je de film niet meer downloaden. Geef dit duidelijk aan, aan de ouders.

Hoe geef je de link van de eindfilm of USB-stick

De USB-stick en keycord is al een mooi afscheidscadeau. In het geval van een link kun je deze mailen. Maar je kan het ook wat specialer maken door bijvoorbeeld van de link een QR-code te maken en deze op iets te plakken wat je zelf hebt gemaakt / geknutseld om nog mee te geven aan de leerlingen als afscheidscadeau. De downloadlink omzetten naar een een QR-code doe je gratis binnen een halve minuut via: https://nl.qr-code-generator.com
Toch nog opzoek naar iets extra’s? Denk dan eens aan bijvoorbeeld deze superleuke ansichtkaarten waar je ene mooie boodschap voor de leerlingen op kan schrijven óf dit enige echte basisschool diploma.

Filmcoach Freek

Filmcoach Freek

Producent en filmcoach van Hollywood in de Klas.
Deel dit bericht
Scroll naar boven